نویسنده کتاب آخرین سفر شاه درباره هزینههای جشن های 2500ساله شاهنشاهی چنین مینویسد: «دراکتبر ۱۹۷۱، (20مهر 1350) محمدرضا پهلوی ضیافتی ترتیب داد که از تمام میهمانیها برتر بود. او از تمام رهبران جهان دعوت کرد. البته همه نیامدند... همه چیز جشن را هم از پاریس آورده بودند.
بیست و هفتم سپتامبر سال 1941 رضاشاه پهلوی، سوار بر کشتی «بندرا» شد تا دوران تبعید خود را آغاز کند. کشتی، رضاشاه را به جزیره موریس برد. جایی که رضاشاه سالهای پایانی عمرش را در آنجا به سر برد. امروز سالروز تبعید رضاشاه پهلوی به جزایر موریس است. پایانی بر یک دیکتاتوری سرد و خشن. رضاشاه توسط کسانی از ایران تبعید شد که خود ایشان زمانی او را از نگهبانی به ...
در زمان سلطنت رضاخان دستگاه اطلاعاتی به معنی خاص آن، یعنی مرکزی که به جمعآوری خبر از کشور هدف اشتغال داشته باشد در ایران وجود نداشت. او همه چیز را از نظمیه که بعدها به شهربانی تغییر نام یافت، میگرفت. سفارتخانههای ایران در کشورهای مختلف نیز راه دیگری برای جمعآوری اطلاعات بود.
در عصر پهلوی سفرهای رسمی و غیر رسمی درباریان ردیفی مهم از هزینه های کشور را تشکیل میداد . گاهی آنان مسافرتهای خصوصی خود را نیز سفری رسمی جا میزدند تا خرج سفر را دریافت نمایند، یا خریدهای شخصیای که به عنوان کالای مورد نیاز دربار تلقی میشد.
یک روز عدهای از نمایندگان اکثریت تصمیم گرفتند در داخل مجلس او را کتک بزنند. آنها ابتدا برای آنکه او را به خشم آورند به وی دشنام دادند؛ اما فرخی که به نقشهی آنها پی برده بود در جواب آنها سخنی نگفت.
در این روش طرف را خیلی محترمانه به دستگاه و قلاده را به گردنش میانداختند، سپس هر روز با هر چند ساعت یک بار با اهرمی که پشت گاروت هست، قلاده را سفتتر و سختتر میکردند. این ابتکار را اسپانیاییها وقتی زدند که سرخ پوستها نسبت به افشای محل اختفای طلایشان خست به خرج داده و چیزی از خودشان بروز نمیدادند.
ایرانیان از بیش از 10 هزار سال پیش دارای تمدن بودهاند. از این رو، ریشهی بسیاری از دستاوردهای بشر را در این تمدن میتوان یافت. برای مثال، نخستین ابزار ریسندگی و بافندگی در غار کمربند، نزدیک بهشهر، یافت شده است که به 7 هزار سال پیش از میلاد مسیح بازمیگردد. به علاوه، در قدیمیترین بخشهای شهر باستانی شوش، که در خوزستان قرار دارد، سوزنهای سوراخدار ...
این مردمان نخست به زیر فرمان فرمانروایان محلی درآمدند، فرمانروایی که از دیرباز در آن ناحیه حکومت «شبه پادشاهی» برپا کرده بودند. زمان درازی بدین منوال گذشت و این بومیان به فکر کسب استقلال افتادند و حتی برآن شدند بر همسایگان خود غلبه کرده و بر آنان حکومت کنند.
کهنترین دبیرهٔ ایلامی که به نیاایلامی شناخته میشود، نخستین بار به سال ۲۹۰۰ پیش از میلاد در شهر شوش، پایتخت ایلامیان، در جنوب غرب ایران باز میگردد. دبیرهٔ نیاایلامی به نظر میرسد که گسترش یافته از دبیرهٔ باستانی سومری باشد
آیتالله عطاالله اشرفی اصفهانی، امام جمعه وقت کرمانشاه در 23 مهر ماه 1361 توسط یکی از عوامل سازمان مجاهدین خلق (منافقین) در محراب نماز مورد سوءقصد قرار گرفت و به شهادت رسید.
با پایتخت شدن و تبدیل تهران به یک شهر کم کم بایستی اصول زندگی شهرنشینی در آن رعایت میشد تا بتوان بهداشت شهر را تامین کرد به همین خاطر ناصرالدین شاه قاجار در اعلامیهای دستوراتی بهداشتی به مردم ابلاغ کرده است.
بی اغراق این عکس یکی از شاهکارهای عکاسی تمام تاریخ جنگ است. این عکس بدست عکاس کانادایی به نام کلاود دتلوف در 26 آگوست 1939 در بریتیش کلمبیا کانادا از سربازانی گرفته شد که عازم جنگ جهانی بودند تا به ارتش بریتانیا بپیوندند.